Linda & The Lovely Four

Linda & the Lovely Four is de uitgebreide versie van Linda’s Jazz trio. Met deze formatie heeft u echt een complete jazz-band op uw podium staan. Geschikt voor grote evenementen, jazz-podia, prive-feesten en recepties.

Linda & The Lovely Four bestaat uit Linda Molenkamp-zang, Bert van Erk-contrabas, Vincent Grit-piano, Laurens Blinxma-saxofoon en Elmer Bergstra-drums.

 

Deze ervaren musici nemen je mee terug naar het swingende Amerika van de jaren 30. Ze brengen een afwisselend programma van bekende en ook onbekende parels uit het American songbook repertoire. Zangeres Linda bekend om haar catchy timing en jazzy stem laat swingende standards horen, zwoele bossa nova’s en zorgt ervoor dat je niet stil kan blijven staan.

Allen zijn zij professionals uit de Groningse jazz-scene.

 

Saxofonist Laurens Blinxma studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij is woonachtig in Leeuwarden en daar werkzaam als docent saxofoon en als programmeur en organisator van jazz-concerten. Laurens is een veelzijdig saxofonist actief in zowel jazz als wereldmuziek.

Zangeres Linda Molenkamp studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang, zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater, schouwburg Tamboer, schouwburg Meenthe etc.

Contrabassist Bert van Erk geboren in Amsterdam is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider.

Drummer Elmer Bergstra behaalde zijn diploma drums lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij speelt in een groot en divers aantal bands van pop tot jazz en hij is de drummer van het bekende Noordpool orkest wat met tal van bekende artiesten het podium deelt.

 

Home

Terug naar Home

Bent u geïnteresseerd in dit project?

Voor boekingen of andere vragen, gebruik het e-mailformulier om rechtreeks een email te sturen of gebruik de onderstaande gegevens om zelf contact op te nemen.

mail:

vincent@vincentgrit.nl

 
css.php

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Na inschrijving krijgt u emails met nieuws en de belangrijkste komende concerten!

You have Successfully Subscribed!