Linda’s Jazz

Linda’s Jazz is een jazztrio, bestaande uit zangeres Linda Molenkamp, contrabassist Bert van Erk en pianist Vincent Grit.

Zij spelen een afwisselend programma van jazz-standards, ballades en bossa nova’s uit de tijd van Ella Fitzgerald, Chet Baker en Sarah Vaughan. Bekende en onbekende nummers passeren de revue en creëren de sfeer van een Amerikaanse jazz-club uit de jaren 30 .

De musici van Linda’s Jazz hebben concerten verzorgd op het Miljonair fair, Hof van Saksen, Strandhotel Terschelling, Cafe Wolthoorn, Jazzclub New Orleans, DUO Groningen, Le Petit Theatre, Restaurant de Sleutel, Regiotheater Niehove, Jazzclub Alto, Kunstrestaurant Xapoe Xapoe, Oerol, Swingin’ Groningen…

Zangeres Linda Molenkamp studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang, zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater,schouwburg Tamboer, schouwburg Meenthe, Schouwburg Ogterop…

Contrabassist Bert van Erk geboren in Amsterdam is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider.

Home

Terug naar Home

Bent u geïnteresseerd in dit project?

Voor boekingen of andere vragen, gebruik het e-mailformulier om rechtreeks een email te sturen of gebruik de onderstaande gegevens om zelf contact op te nemen.

mail:

vincent@vincentgrit.nl

 
css.php

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Na inschrijving krijgt u emails met nieuws en de belangrijkste komende concerten!

You have Successfully Subscribed!