Vincent Grit & Bert van Erk

Jazzpianist Vincent Grit heeft eigen composities geschreven, waarvan deze gemakkelijk in het gehoor liggen en complex zijn tegelijkertijd.
Het lyrische spel van Vincent Grit wordt ondersteund door de melodische en ritmisch krachtige baslijnen van contrabassist Bert van Erk.

Contrabassist Bert van Erk:
Bert van Erk werd in 1948 in Amsterdam geboren. Studeerde aan het conservatorium gitaar en daarna prive contrabas. Hij speelde al in de jaren ‘70 in Musica Elettronica Viva di Roma (MEV), met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Johnny Griffin, Art Taylor, Slide Hampton en Benny Bailey. Later met o.a. Kenny Wheeler, Don Cherry, Gijs Hendriks, Michael Moore, Wim Overgaauw, Joe Diorio, Stan Tracey, John Engels en Beaver Harris. Maakte tournees in Europa, speelde ook in New York en Senegal. Werkte mee aan een 40 LP’s en CD’s. In 1993 koos hij Groningen als thuisbasis. Zijn orkest Bert’s Breeze produceerde daar de cd “Deining”. Hij maakt deel uit van o.a. Cuerdas, Meiborg-Buma-VanErk&Altenberg , Still Life Trio, Simu-VanErk&Demydczuk, Linda’s Jazz en het Drie Sterren Trio. Componeert en arrangeert. Is huisbassist van de SJIG-concertserie in Jazzcafe Alto in Groningen. Daarnaast is hij actief als bandcoach, workshopleider en sessieleider.

Repertoire eigen composities:

Arising Storm
Between Heaven And Heart
Estate (Arr.)
Future And Past Aren’t Real
Jachnun
Kikker
Let’s Play Outdoor
Victorious
VST
Waiting
Waterrimpelingen
Waves
Worteltaart
You Don’t Know What Love Is (Arr.)

Home

Terug naar Home

Bent u geïnteresseerd in dit project?

Voor boekingen of andere vragen, gebruik het e-mailformulier om rechtreeks een email te sturen of gebruik de onderstaande gegevens om zelf contact op te nemen.

mail:

vincent@vincentgrit.nl

 
css.php

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Na inschrijving krijgt u emails met nieuws en de belangrijkste komende concerten!

You have Successfully Subscribed!